dimecres, 20 d’agost del 2008

Roberto Bolaño, "2666"

Roberto Bolaño Ávalos és un autor nascut a Santiago de Xile el 1953 i exiliat a Barcelona on morí l’any 2003. És novel·lista i poeta i avui us presento una obra pòstuma : “2666”.
En realitat es tracta de cinc llibres, tots ells molt ben relacionats i amb una certa atmosfera de llibre inacabat que li dona una final especial. És un llibre extens, més de mil cent planes, però que amaga una narrativa valenta, molt agosarada, a vegades intima, d’altres molt dura, amb un bon ritme i amb una capacitat per canviar de móns, situacions i personatges meravellosa. És un llibre univers, en el sentit de que només quan has acabat de llegir-lo te n’adones que tot quadra en un univers carregat de simplicitat, però alhora profund, un text imaginatiu fins a l’extenuació, no exempt de rudesa i en ocasions d’una certa poesia.
Personalment us recomano una lectura tranquil·la del llibre. Anant saborejant cadascuna de les seves pàgines, fins i tot quan la lectura se us comenci a fer una mica rutinària, especialment ens els passatges mexicans, però no l’abandoneu, perquè és un d’aquells llibres que us deixarà petjada.
Trobareu una edició de butxaca a Compactos-Anagrama. El text és el mateix però no el preu. És una molt bona lectura i pel preu el llibre, amb tantes planes, no surt tant car!.
Bon profit!