divendres, 24 de juny del 2016

Dolores Guerra López, "Legado social de los españoles en Cuba"


Fa pocs mesos vaig tenir l’oportunitat de parlar amb l’autora d’aquest estudi, tot un pou de saviesa . Ara us presento un dels seus treballs, centrat en la immigració espanyola a Cuba i l’estudi de les diferents organitzacions que s’hi van instal·lar a l’illa per ajudar a totes aquelles persones que ho van necessitar en el seu moment, i l’evolució d’aquestes institucions al llarg del temps.

És un estudi rigorós, però molt amè, molt ben escrit i documentat, on hi trobareu també, al capítol 2, la Societat  de Beneficència Naturals de Catalunya, de 1842, el “casal català” més antic del món. Està editat pel "Grupo de Comunicación Galícia en el Mundo, SL", dins la col·lecció: "Crónicas de la Emigración".

dilluns, 20 de juny del 2016

Fernando Rueda, “Las alcantarillas del poder”

És evident que un llibre d’aquestes característiques crida l'atenció, però s’ha de ser innocent.  Es tracta d’un recull de 100 operacions dels serveis secrets espanyols que, a hores d’ara, no fan mal a ningú i que, en tot cas, provoquen el somriure de la persona que llegeix. La veritat és que el relat ha estat entretingut, i et deixa amb aquella idea de “que no s’estarà investigant i com, en l’actualitat!.