dissabte, 21 d’agost del 2021

Naguib Mahfuz, “El callejón de los milagros”

En realitat es tracta d’una llarga novel·la d’amor. Res a dir. Bé, sí. Els comentaristes han sabut vendre molt bé una història que es troba entre les pàgines del llibre, però que, en absolut, expliquen allò que tens entre mans. Com a lectura lleugera, bé. Però res més.

dimarts, 17 d’agost del 2021

Luís Sepúlveda, “Desencuentros”

No sé què em passa amb aquest autor, però després d’haver gaudit de la seva novel·la (“Un vell que llegia novel·les d’amor”), no he trobat el mateix encert en els seus escrits. En aquesta ocasió és un conjunt de contes desiguals, sovint deslligats del fil argumental que, teòricament, els havia de conduir. Reconec que he tingut la mala sort d’haver-lo llegit després d’en Cabre (és que en Cabré és molt Cabré!), però vaja, es pot llegir.

Jaume Cabré, “Quan arriba la penombra”


 

Un interessant conjunt de relats amb una trama absolutament deliciosa que fa de tots ells un conjunt inseparable. Tot i que molts d’ells semblen del tot inversemblants, el recull final et sorprèn de tal manera que no ets conscient de la trama sencera fins el final. Un apetitós relat de contes per passar millor les hores de sol de l’estiu.