diumenge, 29 de desembre de 2013

Joan Boadas, Lluís Esteve Casellas i M. Àngels Suquet, “ Manual para la gestión de fondos y colecciones fotográficas”.


Aquest manual és una excel·lent eina d’estudi, però sobretot de praxis, sobre el tractament arxivístic de fons i col·leccions  tan complexos com meravellosos com els fotogràfics. Per a mi es tracta d’un manual modèlic: molt ben estructurat, molt equilibrat en el contingut i amb un abast on, per molt que hi pensis, no en trobes a faltar de tres, i sobretot és una guia realment entenedora que clarifica, i no s’embolica amb tecnicismes incomprensibles pels qui no dominem el tema.

Una altra qüestió a mencionar és que el manual, gràcies a la generositat dels seus autors, es troba en PDF penjat a la xarxa i amb format “lliure” que permet descarregar-lo legalment. És una mostra més de l’esperit i vàlua dels professionals que han fet possible aquesta obra indispensable pel món de l’arxivística i la gestió documental.

No cal ser cap expert. La podeu utilitzar per gestionar el vostre fons particular i com no, també per fer-ho com a professionals.

Mamen Sánchez, “La felicidad es un té contigo”


El títol sembla no fer a la novel·la, però quan l’has llegida ho entens i afirmaries que quasi és el títol idoni. De lectura rapida, sense pretensions. Divertida, fresca i ... es precipita quan arriba al final. Molt amena. No ho dubteu, si voleu passar una bona estona entre torrons i torrons, aquesta és una novel·la que us farà riure més d’un cop i que us deixarà un regust tan dolç com qualsevol llaminadura que prengueu aquesta dies.