diumenge, 21 de març de 2010

Ildefonso Falcones, “La mà de Fàtima”

La segona novel•la històrica de l’autor ha aconseguit tornar a ser un “bestseller”. Quina enveja!. En aquesta ocasió ha recuperat la mateixa fórmula que a “La catedral del Mar”, però amb una redacció més acurada que li dóna una mica més de qualitat estilística. És un llibre molt entretingut, ple d’aventures i desventures, amb un final inimaginable i amb un ritme constant que t’arriba a enganxar. Cap al mig perd una mica, sembla com si estigués casant, però després, unes cent cinquanta planes més enllà, es torna a recuperar, potser amb més intensitat. Us ho passareu bé, malgrat les quasi mil pàgines i el pes del llibre. La versió catalana la trobareu a l’editorial Rosa dels Vents.
VVAA, Associació d’Arxivers de Catalunya, Manual d’arxivística i gestió documental.-

Aquest és, sens dubte, un excel•lent manual d’arxivística. He tingut la oportunitat de posar-lo en pràctica i és, realment, efectiu. Per a qui us dediqueu al desconegut món de l’arxivística és un llibre imprescindible, i si sou dels que us agrada, i de tant en tant us acosteu pel món dels arxius, veureu com ha evolucionat, en pocs anys, la ciència arxivística.
Els temes són diversos i de plena actualitat, i tenen una redacció concisa i simple que els fa molt planers i entenedors, malgrat la complexitat tècnica de la majoria d’ells.
És un manual complet, que tracta de tot el que fa referència al món dels arxius. Si us agrada, no us el podeu perdre, i a més a més té un preu molt ajustat.