dimecres, 23 d’abril del 2014

Sissel-Jo Gazan, “Las alas del dinosaurio”


És possible que el thriller no sigui el meu gènere literari preferit, tot i que no em desagrada gens, però aquesta novel·la l’he trobat desequilibrada, amb un cert “collage” d’històries entrellaçades que sovint m’han semblat forçades  i inútils, és a dir, que no aportaven res a la història ni al fil conductor. Aquest tipus de tècnica d’escriptura es coneix com a “crossover” (novel·les que s’entrellacen amb diversos arguments i que en teoria s’han de complementar perfectament donant força al conjunt de l’obra). No diré que no sigui de fàcil lectura, perquè ho és,  però també, a estones, m’ha semblat avorrida. Però, qui sóc jo per criticar-la si va guanyar el premi a la millor novel·la danesa de 2010?. Millor serà que la llegiu i n’opineu vosaltres a veure si coincidim o no.

Paul Auster, “Ciudad de Cristal”




Amb la lectura d’aquesta novel·la m’he quedat amb la sensació de necessitar una segona lectura per poder copsar tot el simbolisme amagat que hi guarda. Penseu que és la primera obra d’una trilogia i que ja té uns anyets, és de 1985.

Llenguatge i realitat. Una relació francament interessant i complexa. L’ús de les paraules confrontades amb la ficció. Una bona lectura que requereix paciència i concentració.